NTB

En domstol i Paris dømte fredag tre syriske statsborgere til livsvarig fengsel for krigsforbrytelser begått under borgerkrigen.

Saken er den første i sitt slag i Frankrike. Ingen av de tiltalte var til stede, men det er utstedt internasjonale arrestordrer mot dem. De dømte hadde alle høye stillinger i president Bashir al-Assads regime.

De tre er Ali Mamlouk, tidligere sjef for det nasjonale sikkerhetsbyrået, Jamil Hassan, tidligere sjef for flyvåpenets etterretningstjeneste, og Abdel Salam Mahmoud, tidligere etterforskningsleder.

De tre ble dømt for sin delaktighet i dødsfallene til to fransk-syriske statsborgere som ble arrestert i Damaskus i 2013, og aldri sett siden. De ble erklært døde i 2018.

Syrias borgerkrig har siden utbruddet i 2011 tatt livet av mer enn en halv million mennesker, fordrevet millioner av syrere og lagt økonomien og infrastrukturen i ruiner.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.