Utsnitt av plakat for filmen Aylan Baby fra 2019. Foto: Imdb

En tyrkisk domstol har dømt tre menneskesmuglere til 125 års fengsel hver, for sin rolle i båtoverfarten som førte til at den tre år gamle gutten Aylan Kurdi druknet i september 2015.

Dommen falt fredag 13. mars, etter det som kan synes å ha vært en svært summarisk og kort rettergang.

The men, identified as Cebrail E, Ecevit Bulent G and Ali Can. S, were sentenced by the Bodrum High Criminal Court for “killing with eventual intent” although their exact role in the death of Kurdi hasn’t been confirmed. They were reportedly on the run having fled during their trial. Other Turkish and Syrian nationals have also received prison sentences.

Mennene, identifisert som Cebrail E, Ecevit Bulent G og Ali Can. S ble dømt av Bodrum High Criminal Court for “forsettlig drap”, selv om deres eksakte rolle i Kurdis død ikke er bekreftet. De var på flukt, etter å ha flyktet under rettsaken. Andre tyrkiske og syriske statsborgere har også fått fengselsstraff. (Middle East Monitor)

De tre ble pågrepet tidligere i samme uke, i nærheten av Adana, skriver det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu Agency.

The traffickers, fugitives from justice, had been captured by Turkish security forces this week in the southern province of Adana. The lifeless body of Kurdi ­– one of 14 Syrian refugees, including eight children, who took a boat on the Aegean to reach Greek islands – washed up on a beach near the Turkish resort of Bodrum, in Turkey’s Aegean Mugla province, after their boat sank.

Bildet av den druknede treåringens tragiske endelikt gikk verden over høsten 2015, og fikk en sterk innvirkning på opinionen i Europa.

Les også: 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.