Erna Solberg (H) har mistet jerngrepet om velgerne. Nå vil folk ha Sylvi og Simen.

På VGs maimåling har de borgerlige partiene flertall, og Frp vokser mest.

– Det er blant de yngste og de eldste velgerne at Frp har størst oppslutning, sier faglig ansvarlig i Respons Analyse som utfører VGs partibarometer, Thore Gaard Olaussen til avisen.

FrP får 15,1 prosent på maimålingen – det beste på fire år. Sist Frp gjorde det så bra på en VG-måling, var i februar 2020, før coronapandemien.

– Det er veldig bra at velgerne ser ut til å ønske et regjeringsskifte slik at vi kan bli kvitt den mest upopulære regjeringen jeg kan huske i min levetid, sier partileder Sylvi Listhaug.

Det er ingen overraskelse at FrP tar velgere fra Høyre, men kanskje mer overraskende er det at partiet tar flest velgere fra Senterpartiet.

– Nesten 60.000 velgere har gått fra Sp til Frp, og knapt noen har gått andre veien, sier Thore Gaard Olaussen.

Erna Solberg og Høyre avslører kanskje hvorfor flere borgerlige velgere nå vil velge FrP fremfor Høyre. Solberg sier nemlig dette om hvorfor folk heller bør stemme Høyre og ikke FrP:

– Hvis du vil ha en politikk som tar innover seg å gjøre noe med klimautfordringene, så bør du stemme Høyre.

Arbeiderpartiet får en liten tilbakegang på 0,9 prosent, og får dermed en oppslutning på 20,3 prosent. Også Rødt, SV, MDG og Venstre går tilbake, mens Sp og KrF går litt frem. INP står på samme sted med 1,6 prosent.

Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok her.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.