Lokomotivførere i Storbritannia er i overveiende grad middelaldrende hvite menn, og dette er problematisk. Det melder BBC.

Den gjennomsnittlige britiske lokomotivføreren er 46 år gammel, mann og hvit, ifølge nye data fra en bransjeorganisasjon.

Tallene fra National Skills Academy for Rail (NSAR) viser at bare én av ti lokomotivførere er ikke-hvite, og enda færre er kvinner.

Jernbanebransjen har lenge vært kjent for å være en av de minst mangfoldige sysselsettingssektorene i landet.

Southern Railway sier at de forsøker å gjøre det mulig for et bredere spekter av mennesker å søke jobb.

Donna Pryce er lokførerlærling i selskapet, og går på opplæringskurs ved Selhurst Depot i nærheten av Croydon.

«Da jeg vokste opp, opplevde jeg at alle sjåførene var hvite menn i femtiårsalderen og oppover», sier hun.

«Men i det siste har jeg sett mye mer mangfold. Flere yngre mennesker, svarte mennesker, kvinner. Jeg er her for det, jeg elsker det!»

Lokalvalg i England – nyvalgt kommuneråd i Leeds ropte «Allahu akbar»

Islamske draps­trusler mot lærer i England er «dypt urovekkende»

Zoey Hudson, leder for talent, mangfold og inkludering ved Southern Railway, hevder at rekrutteringsmetodene har endret seg for å gjøre det mulig for et bredere spekter av mennesker å søke på jobbene.

«Det er veldig viktig at vi har et mangfold av tenkemåter innenfor jernbanen, noe som er like viktig som et etnisk mangfold», sier hun til BBC.

«Det frisker oss opp som organisasjon, det tilfører kreativitet, slik at vi får forskjellige mennesker som beriker arbeidsmiljøet for framtidas jernbane. Til syvende og sist vil jernbanen se annerledes ut og føles annerledes, og det vil gi en mer vellykket virksomhet».

Ny utdanning skulle gi flere brannkvinner, men ingen kvinner kom inn

Men lokomotivførerne er fortsatt i overveldende grad menn, og i overveldende grad hvite.

Færre enn én av ti lokomotivførere er kvinner: 91,5 % er menn, 8,5 % er kvinner, en økning fra 6 % for to år siden.

Mer enn ni av ti førere er hvite: 90,8 % er menn, mens 9,2 % er av annen etnisk opprinnelse.

NSAR har også utarbeidet statistikk for førere under 40 år. Andelen kvinnelige førere er betydelig høyere i denne gruppen, med 14 %. Andelen ikke-hvite førere er også høyere, også den på 14 %.

NSAR uttaler til BBC at «Indikatorene går i riktig retning, ofte som et resultat av myndighetenes tiltak for å forbedre utplasseringen av lærlingeplasser for nye lokomotivførere».

NSARs data inkluderer ikke tjenester som drives av Transport for London. Der er andelen ikke-hvite personer betydelig høyere.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.