Fra en pro-palestinsk demonstrasjon ved universitetet i Milano. Stillbilde: Local Team / YouTube

En italiensk-israelsk vennskaps­forening har sett seg nødt til å avlyse en konferanse om Israel ved universitetet i Milano som var planlagt tirsdag, etter at italiensk anti­terror­politi har advart om sikkerhets­trusler.

Konferansen med tittelen «Midtøstens eneste demokrati» i regi av Associazione Italia Israele var planlagt arrangert ved universitetet den 7. mai, og hadde både hundre forhåndspåmeldte deltagere og en rekke inviterte foredragsholdere fra inn- og utland, skriver Corriere della Sera. Blant annet skulle den franske journalisten Alexandre Del Valle holde et foredrag om Det muslimske brorskapet i Europa.

Det italienske antiterror- og sikkerhetspolitiet (Digos) hadde imidlertid advart universitetets rektor Elio Franzini om at konferansen var gjenstand for sikkerhets­trusler og at det ville behøves omfattende tiltak for å garantere konferanse­deltagernes sikkerhet.

Franzini besluttet da på egenhånd at konferansen måtte holdes på nettet uten noe fysisk møte i universitetets lokaler. Men dette var ikke akseptabelt for arrangøren, som dermed valgte å avlyse og heller utsette konferansen til en senere dato på et hensiktsmessig sted.

Cristina Franco, som er president i den italiensk-israelske vennskaps­foreningen, mener situasjonen vitner om at demokratiet er under angrep.

Blant universitetsstudentene er oppfatningene delte. Noen feirer avlysningen som en «seier», mens andre anser det som et brudd på ytringsfriheten, skriver Corriere della Sera.

For en måneds tid siden ble det holdt en pro-palestinsk konferanse ved universitetet i Milano, skriver Il Giornale.

 

Kjøp «Det ufattelige var sant» av Walter Laqueur fra Document Forlag her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.