Arfan Bhatti og hans advokat John Christian Elden på vei inn i Oslo tingrett den 25. oktober 2018. Foto: Vidar Ruud / NTB

Arfan Bhatti, som er siktet for planlegging av terror­angrepet i Oslo den 25. juni 2022, er på vei fra Pakistan til Norge etter at pakistanske myndigheter har samtykket til utlevering, melder TV2, som avslører at et fly sendt av norske myndigheter nylig tok av fra Pakistan med Bhatti ombord.

Etter det TV 2 kjenner til fikk Arfan Bhatti vite om den hemmelige operasjonen bare noen timer før norsk politi var på plass fredag morgen. Det er uklart om han rakk å varsle sin norske og pakistanske advokat om hva som var i ferd med å skje.

Utleveringen er godkjent av domstolene og regjeringen i Pakistan. Prosessen har vært tidkrevende fordi det ikke foreligger noen utleveringsavtale mellom Norge og Pakistan.

To personer ble drept og 21 skadet under Zaniar Matapours terrorangrep i Oslo sentrum den 25. juni i forfjor. Bhatti og Matapour møttes ofte i tiden forut for angrepet, og de snakket blant annet om homofili og personer som drev «antimuslimske gjerninger».

Mens islamisten hele tiden har hevdet sin uskyld, mener påtalemyndigheten at de har gode bevis for medvirkning til terror. Bhatti risikerer opptil 30 års fengsel hvis han blir funnet skyldig.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.