Protestene mot Israels deltakelse i konkurransen er ventet å bli massive under den kommende Eurovision-uka i Malmö.

Men Den europeiske kringkastingsunion (EBU), som er arrangør av Eurovision Song Contest, vil at alt skal være upolitisk.

Alle som forsøker å ta seg inn med palestinske flagg, skilt med politiske budskap eller andre symboler som «skal forstyrre et vellykket arrangement», vil bli stoppet ved inngangen til Malmö Arena. Dette melder avisen Göteborgs-Posten.

Kun nasjonale flagg fra deltakerland samt pride-flagg vil være tillatt inne på arenaen.

Malmö forbereder seg på Eurovision med droner og bombehunder

Malmö forventes å få rundt 100.000 besøkende fra hele verden i løpet av Eurovision-uka. Samtidig er det planlagt store demonstrasjoner mot Israels deltakelse.

Palestinagruppen i Malmö har tidligere uttalt at de forventer titusenvis av deltakere i demonstrasjonene, som vil finne sted både i Malmö sentrum og utenfor arenaen.

«Vi planlegger to store, fredelige demonstrasjoner. Vi håper at mange vil komme», sier Per-Olof Karlsson, som er aktiv i protestene, til SVT.

Israels interne sikkerhetstjeneste, Shin Bet, har møtt sangeren Eden Golan. De rådet henne og teamet hennes til å forbli på hotellrommene så lenge de besøker Malmö, bortsett fra ved forestillinger og offisielle arrangementer.

Kjøp «Klanen» her!

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.