En rekke artister over hele verden deltar i en aksjon med ønske om å utestenge Israel fra årets Eurovision. Nå er det noen superstjerner som protesterer.

Dette melder NTB-TT.

Helen Mirren, Gene Simmons, Boy George og Debra Messinger blant de mer enn 400 personene i underholdningsbransjen som støtter Israels deltakelse.

Kjendisene har skrvet et åpent brev , for organisasjonen Creative Community for Peace. De ønsker at Eurovision skal fremme samhold og ikke benyttes som politisk verktøy.

– Vi mener at arrangementer som skaper samhold, slik som sangkonkurranser, er avgjørende for å bygge bru på tvers av kulturelle skiller og for å forene mennesker med all slags bakgrunn via felles kjærlighet for musikk, skriver kjendisene.

– De som tar til orde for utestengelse av Israel, forkaster konkurransene ånd og gjør den om fra å være feiring av samhold, til et politisk verktøy, avslutter kjendisene i brevet.

I brevet skriver artistene at de er sjokkerte og skuffet over å se medlemmer av underholdningsmiljøet be om at Israel skal forvises fra konkurransen for å ha svart på den største massakren av jøder siden Holocaust.

Norske artister har en annen holdning, og står i kø for å boikotte Israel, uten å nevne Hamas’ grusomheter.

Artist-opprop mot Israels deltakelse i Eurovision: Tause om Hamas

Eurovision Song Contest skal holdes i Malmö fra 7. til 11. mai. En stor andel av jødene som tidligere bodde i Malmö har flyttet fra byen, hvor de ikke lenger følte seg trygge. Dette har pågått i mange år, slik denne artikkelen fra 2010 viser.

Nå får Israel i det minste støtte fra legenden Gene Simmons fra Kiss.

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.