Tirsdag morgen står Daniel Kvammen, Jørn Hoel og Chris Medina i spissen for et tjuetalls norske artister i en sangaksjon mot Israels deltagelse i Eurovision.

– Jeg blir nesten ordløs, sier Jørn Hoel til VG.

– Det er så grufullt det som skjer i Palestina, og vi kan ikke bare sitte og se på uten å gjøre noe, mener Daniel Kvammen.

Aksjonen finner sted på Operataket i Oslo tirsdag morgen kl. 09.15.

I en pressemelding fra aksjonsgruppen for Palestina heter det at 538 norske artister og til sammen over 4000 nordiske artister har signert opprop som krever at Israel utestenges fra årets Eurovision Song Contest for sine vedvarende brudd på
folkeretten.

– Det er så vanskelig å snakke om dette. Rett og slett fordi det er så drøyt det som skjer i Gaza nå. Det er ikke til å forstå at verden ikke reagerer mer på dette, sier Jørn Hoel.

Det er virkelig hans håp at Norge skal være med på å få til at Israel ikke får lov til å være med i Eurovision i år, som finner sted i Malmö i tidsrommet 7. til 11. mai.

– Det tar seg rett og slett ikke ut at vi bare skal late som om ingenting skjer i Palestina og at Israel skal få lov til å være med på et arrangement som mange forbinder med noe som bare er hyggelig.

Jørn Hoel ønsker å understreke at dette ikke har noe med jødehat å gjøre.

Aksjonsgruppen for Palestina opplyser at kjendis-koret fra Operataket skal synge Nordahl Griegs krigskritiske «Til Ungdommen» så mange ganger de rekker på 15 minutter.

 

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.