Tirsdag dras årets Melodi Grand Prix i gang i Malmö. Fredag satte en kvinne og en mann fyr på Koranen. Iført det israelske flagg og med et trekors i hånden, tråkket de på det palestinske flagg foran lettkrenkede muslimer. Koranbrenningen ble kringkastet direkte på TikTok. 

Fredag ble det også tent på et palestinsk flagg i sentrum av Malmö, ikke langt fra der arrangementer i forbindelse med Eurovision er planlagt.

Intet sted for jøder

Det er denne uke planlagt både pro-israelske og pro-palestinske demonstrasjoner i Malmö som forventer mer enn 100.000 besøkende.

Eurovision kulminerer 11. mai med finalen i musikkonkurransen i verdens største musikkonkurranse. Fjorårets vinner var svenske Loreen.

Svenske artister har krevd at Israel utelukkes fra årets Eurovision, men det er blitt avvist av arrangørene. Israels nasjonale sikkerhetsråd frarådet torsdag israelske borgere å reise til Malmö under Grand Prix.

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.