Ap’s Eivor Evenrud reagerer kraftig på at politikerne ikke er informert om flere alvorlige hendelser før saken sprekker i media.

Det har den siste tiden blitt avdekket flere episoder med både skytevåpen, besøksforbud og voldsalarm i Oslo-skolen.

Evenrud reagerer kraftig på dette.

– Vi kan faktisk ikke ha det sånn at mindreårige jenter må gå på skolen med voldsalarm, samtidig som elever trues med skytevåpen på skolen uten at ansvarlige politikere blir informert, sier Eivor Evenrud til Dagsavisen.

Eivor Evenrud er fraksjonsleder for Arbeiderpartiet i kultur- og utdanningsutvalget i Oslo bystyre. Hun er sjokkert over de alvorlige sakene som har blitt avdekket den siste tiden.

– Dette har overhodet ikke vært kjent for politikerne. Også pistolepisoden i januar ble vi kjent med via Dagsavisens oppslag. Før helgen leste jeg saken om besøksforbud og voldsalarm i Oslo-skolen. Dette var helt nytt for meg, og har aldri vært snakket om på rådhuset, sier Evenrud, som vil ta grep.

Mindreårig jente i Oslo tildelt voldsalarm

Evenrud sier at hun torsdag denne uken vil sende flere skriftlige spørsmål både til Høyres skolebyråd Julie Remen Midtgarden og byrådsleder Eirik Lae Solberg.

– Er det sånn at heller ikke byens politiske ledelse har vært kjent med dette? spør Evenrud, som mener informasjonen som har kommet fram, må få konsekvenser.

– Vi kan faktisk ikke ha det sånn at mindreårige jenter må gå på skolen med voldsalarm, samtidig som elever trues med skytevåpen på skolen uten at ansvarlige politikere blir informert. Jeg er mer opptatt av elevenes sikkerhet og læringsmiljø enn Oslo-skolens omdømme, fastslår Eivor Evenrud.

Hun mener at det er åpenbart at noe er galt når man ser det mønsteret som har trådt frem i det siste.

– Når politiet tyr til så inngripende tiltak som det vi ser nå, er det åpenbart et bakteppe der ting har fått eskalere over tid, sier Evenrud.

Hun bekrefter at hun som tidligere lærer og mangeårig utdanningspolitiker i Oslo, stadig oftere blir kontaktet av fortvilte skoleansatte som forteller at det nå skjer ting i Oslo-skolen som de opplever som svært alvorlige.

– De forteller at mange gutter går rundt med kniv på skolen. Når de blir oppdaget, blir kniven konfiskert. Neste dag er de tilbake på skolen som om ingenting har skjedd. Gjenger, med stadig yngre elever, skaper frykt og bruker vold og trusler for å vise makt, sier Evenrud til avisen.

Ap-politikeren vil nå bruke hardere lut.

– Det er tid for «no nonsense» i Oslo-skolen, avslutter Evenrud.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok her.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.