En mindreårig jente, som er elev på en ungdomsskole i Oslo, skal tidligere i år ha fått tildelt voldsalarm av politiet for å beskytte seg mot en jevnaldrende gutt ved samme skole.

Oslo politidistrikt er svært tilbakeholdne med informasjon av hensyn til de involverte, deres alder og politiets taushetsplikt, skriver Dagsavisen.

Ifølge kilder Dagsavisen har snakket med ble to gutter i 15-årsalderen tidligere i år ilagt besøksforbud mot to mindreårige jenter som begge var elever ved samme ungdomsskole i Oslo som dem selv. Den ene av disse jentene fikk altså utdelt voldsalarm fra politiet til egen beskyttelse.

Politiet jobber i Tøyengata på Grønland i Oslo etter at en person ble knivstukket under en slåsskamp. De to guttene det er snakk om, skal ha vært involvert i knivstikkingen.
Foto: Javad Parsa / NTB

Begge de to guttene, som ble ilagt besøksforbud, skal ha vært innblandet i knivstikkingen på Grønland i Oslo tirsdag 6. februar i år.

Begge guttene ble varetektsfengslet, og da fengslingen for de to 15-åringene ble behandlet i Oslo tingrett, gikk sakene for lukkede dører. I en av sakene fikk pressen heller ikke være til stede selv med referatforbud og taushetsplikt, skriver Dagsavisen.

Knivstikking på Grønland i Oslo – igjen

Politiadvokat og påtaleansvarlig Hanna Kaplon, sier følgende:

– Saken er under etterforskning. Av hensyn til de involverte, og de involvertes alder og politiets taushetsplikt, er ikke dette en sak politiet kan gi ytterligere detaljer i.

Politiet kan imidlertid si at terskelen for å gi mindreårige under 18 år voldsalarm, er høy.

Rune Gulbrandsen er seniorrådgiver hos Barneombudet, og reagerer kraftig på at en elev ved en skole må gå med voldsalarm.

– Det er svært alvorlig hvis elever må ha voldsalarm på skolen for å beskytte seg mot elever på samme skole, sier han.

Gulbrandsen mener tvangsflytting av de to guttene burde vurderes.

– Det skal være en høy terskel for å tvangsflytte elever, men i saker som involverer alvorlige trusler og vold bør det vurderes, understreker seniorrådgiveren.

Av hensyn til de involverte så kan ikke skolen det er snakk om navngis, og selvsagt ikke hva slags etnisitet de involverte elevene har.
Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok her.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.