Marcelo Rebelo de Sousa, Portugals president, erkjenner landets ansvar for forbrytelser begått i kolonitiden og foreslår at det betales erstatning for fortidens feilgrep.

Arvesynden

– Vi må ta omkostningene. Er det handlinger som ikke ble straffet og hvor de ansvarlige ikke ble arrestert? Er det verdier som ble hentet og ikke levert tilbake? La oss vurdere hvordan vi skal rette dette opp, sa Marcelo Rebelo de Sousa under en middag med utenlandske korrespondenter.

Rebelo de Sousa sa at Portugal «tar det fulle ansvar» for fortidens feilgrep og har ikke glemt at forbrytelsene i kolonitiden – inkludert massakre – hadde omkostninger.

– Det handler ikke bare om på behørig vis å be om unnskyldning for det vi gjorde, å be om unnskyldning er noen ganger det enkleste, man ber om unnskyldning, snur ryggen til og jobben er gjort. Nei, det handler om å ta ansvar for fremtiden for det vi gjorde i fortiden, både på godt og ondt.

Judas

– Jesus Kristus hadde Judas, portugiserne har Marcelo Rebelo de Sousa, kommenterer John Right: 

 

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.