87 ulovlige elektrosjokkvåpen ble stoppet av tollen i Malmö i mars. Dette melder SVT.

Flertallet av personene som bestilte dem viste seg å være eldre mennesker. Mange oppgir at de har bestilt våpnene fordi de føler seg utrygge i dagens Sverige.

«Det er problematisk at vi har mennesker som føler seg så sårbare at de må bevæpne seg. Et elektrosjokkvåpen er ikke et leketøy. Det er dessuten ulovlig å importere og inneha et slikt våpen i Sverige uten tillatelse», sier Stefan Granath, assisterende kontrollsjef i Tullverket, i en pressemelding.

Mottakerne av de 87 elektrosjokkvåpnene som ble stoppet i Malmö i forrige måned, er spredt over hele landet, fra Ystad i sør til Skellefteå i nord. Av de 84 identifiserte kjøperne er 60 menn og 24 kvinner.

Ifølge Tullverket skiller beslagene seg ut fra normalen fordi de i stor grad involverer eldre mennesker. Gjennomsnittsalderen er 69 år, skriver SVT.

Forsendelsen av elektrosjokkvåpen kom fra Tyskland. Mottakerne av elektrosjokkvåpnene oppgir ønsket beskyttelse mot ulike former for overfall som hovedårsak til bestillingen.

«Når du bestiller noe fra internett som du ikke vet hva er, kan du ikke garantere at det er effektivt. Hvis du vil beskytte deg mot en angriper, er du da sikker på at du får den effekten, eller har det for stor effekt og skader personen for mye?». Dette kommenterer Erik Friberg, leder for tollkrimenhet Sør.

Den som importerer uten lisens, gjør seg skyldig i våpensmugling etter svensk lov. Men ingen av kundene innrømmer at de visste at det er ulovlig å importere og eie et elektrosjokkvåpen i Sverige.

Malmö: Araber dømt for seksuelle overgrep mot 94 år gammel svensk kvinne

Stockholm: Afghaner voldtok dement 90 år gammel kvinne

19. april 2024 ble tre eldre svenske kvinner kjørt til sykehus etter å ha blitt angrepet med kniv av en mann i Västerås. Ei av kvinnene skal være alvorlig skadet.

Kan man bebreide eldre mennesker i Sverige for å ville beskytte seg selv når slike saker skjer?

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.