Mandag morgen opplevde besøkende til den jødiske gravlunden i Trondheim at flere graver var vandalisert. Sophie og Andrea Bodd Jensen opplevde det som ekstra smertefullt ut fra det klima som preger norsk offentlighet for tiden. Det er lite sympati å hente for jøder.

«De som ble drept under Holocaust, eller de som overlevde, får fortsatt ikke være i fred, selv i døden», skriver hun i et innlegg på Facebook.

Hun er skremt over den antisemittismen som nå kommer til syne i Norge.

«Folk sier antisemittismen ikke eksisterer i Norge. Så hva er da dette? Vi er mange norske jøder som ikke lenger føler oss trygge i dette landet. Med god grunn. Jøder over hele verden blir angrepet og trakassert, kun fordi de er jøder. Norge er inget unntak.»

Å gå løs på de døde er et uttrykk for at man mangler den mest grunnleggende respekt. Hvor er mediene? Den jødiske gravlunden ble vandalisert også i oktober 2014. Da skrev NTB om det. Men ikke denne gangen.

«Vi er drittlei av nordmenn som sier jødehat ikke er et problem. Vi er drittlei av folk som tror de har rett til å definere oss, og sortere oss inn i gode eller dårlige jøder, ut fra deres egen politiske agenda. Vi er drittlei av uinformerte, historieløse mennesker som forsøker å omskrive vår mange tusen år lange historie, vår identitet, vår opprinnelse. Vi er drittlei», skriver hun og kommer med et hjertesukk til slutt:

«La oss leve i fred, og la våre forfedre hvile i fred.»

Hærverk mot den jødiske gravlunden i Trondheim

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

 

Kjøp Jean Amérys bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.