Svenske aviser skriver nyheter som sagalitteratur i kortform. Med noen ord rammes en ny type solformørkelse inn: På onsdagskvällen sköts en man i 40-årsåldern till döds på öppen gata. Solen hade ännu inte gått ner.

Solen hadde ennå ikke gått ned. Nå har den gått ned, over en familie, og kanskje over Sverige.

Pappaen kom i «gräl» med en gjeng «unga personer». Så vet vi hvem det handler om. På begge sider.

 

En pappa och hans son cyklade mot simhallen för att bada, när han sköts ihjäl i Skärholmen i södra Stockholm.

Han skjuts i huvudet framför sin tolvårige son, efter att konfrontation uppstått med ett gäng unga personer.

– Jag vet inte om de sa något om hans son, om det var därför han vände om. Det spelar ingen roll längre, säger mannens syster.

Torsdag er hun tilbake på stedet der broren ble skutt. Han var tidligere ustraffet.

Det går en undergang til svømmehallen i Skärholmen, sør for Stockholm. Her sto en gjeng på 3–4 ungdommer. Det skjedde noe som gjorde at pappaen snudde og dro tilbake. Søsteren spør seg hvorfor han ikke lot det være; da ville han vært i live.

Enligt uppgifterna ska gänget ha agerat hotfullt mot mannen och sonen, vilket resulterar i en konfrontation och tjafs och att det är därför pappan skjuts.

Da pappaen snudde, skal en av de unge ha trukket en pistol. Et skudd går av i bakken. Pappaen forsøker å fravriste ham pistolen, men blir i stedet skutt i hodet.

Det er dagens Sverige.

Det har vært tre skyteepisoder i Skärholmen på bare en måned.

Den 1 mars dog en man efter en skottlossning runt 300 meter från dagens skjutning, och den 13 mars fördes en man i 25-årsåldern till sjukhus efter att ha skjutits vid en förskola, även det nära centrum.

 

https://www.expressen.se/nyheter/sverige/pappan-cyklade-med-sin–son-skots-vid-simhall/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.