Familiefaren Mikaels død ryster Sverige, i den grad det offisielle Sverige har følelser igjen. Jimmie Åkesson sier i hvert fall at han vil gå etter hvert enkelt bandemedlem med alt Sverige har.

Når det skjer noe så dramatisk at en pappa blir skutt foran øynene på sin 12-årige sønn, vil alle politikerne vise at de bryr seg. Ikke alle synes det er ok. Søsteren til Mikael ble skarp mot Magdalena Andersson: – Hva gjør du her? spurte hun. – Hva er ditt ærend? Andersson ville gjerne vise at hun brydde seg. – Men du brydde deg ikke nok til at du kom frem da moren til Adriana deltok i tv-debatten i siste valgkamp, sier søsteren. – Skru av kameraene, sier Andersson. Hun vil snakke med de pårørende alene.

Politikerne må vite at de ikke fremstår som noen som vil sole seg i glansen av dramaet. Den faren er der, og det var den søsteren til Mikael tok fatt i.

Jimmie har fått nok. På X skriver han:

”Internationella konventioner, unkna gamla argument om socioekonomiska faktorer eller debilt prat om brottsförebyggande fritidsgårdar tycker jag ska åka i papperskorgen direkt”, skriver han och menar att det inte ”duger att rapa floskler”.

«Jeg mener at internasjonale konvensjoner, slitne, gamle argumenter om sosioøkonomiske faktorer eller dumt snakk om kriminalitetsforebyggende sentre bør kastes i søpla med en gang», skriver han, og mener at det ikke er «godt nok å komme med floskler».

Men hvem gjør noe? Sverige trenger handling.

På 41 dager var det tre dødsskytinger og et drapsforsøk innenfor samme område.

Fredagen den 1 mars sköts en man i 20-årsåldern till döds i Skärholmen i södra Stockholm.

Sex dagar senare skedde ytterligare en dödsskjutning, då av en man i 25-årsåldern i Bredäng. Det är några kilometer och två tunnelbanestationer norrut från Skärholmen, men tillhör samma lokalpolisområde.

Sen, den 13 mars, utsattes en man i 25-årsåldern för ett mordförsök vid en förskola i Skärholmen.

 

https://www.expressen.se/nyheter/sverige/polisen-valdet-ar-mer-hansynslost-an-tidigare/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.