FBI har arrestert en 18-åring i Idaho etter å ha avdekket hans plan om å angripe kirker i Coeurd’Alene og drepe flest mulig på vegne av Den islamske stat, opplyser justisdepartementet.

Alexander Mercurio er siktet av FBI for forsøk på å gi materiell støtte til en utenlandsk terrororganisasjon etter at han la en plan for å uskadeliggjøre faren sin, holde ham fast med håndjern og stjele skytevåpnene hans for å bruke dem til å drepe flest mulig i et angrep i feriebyen i det nordlige Idaho søndag 7. april.

Den tiltalte skal ha sverget lojalitet til IS og planla å angripe mennesker som gikk i kirker i Idaho, en virkelig grusom plan som ble oppdaget og forhindret av FBIs Joint Terrorism Task Force, sa FBI-direktør Christopher Wray i en uttalelse:

– The defendant allegedly pledged loyalty to ISIS and sought to attack people attending churches in Idaho, a truly horrific plan which was detected and thwarted by the FBI’s Joint Terrorism Task Force, FBI Director Christopher Wray said in a statement.

I en anmeldelse skriver en FBI-agent at etterforskningen begynte da Mercurio, som er bosatt i Coeur d’Alene, tok kontakt med informanter på nettet og antydet at han støttet IS og andre terrororganisasjoner.

Mercurio spredte IS-propaganda på nettet og ba IS om å delta i og godkjenne propagandaen hans, diskuterte å reise fra USA for å slutte seg til IS, og vurderte og planla måter å støtte IS økonomisk på:

– Angrepsplanen hans innebar bruk av brannbomber, eksplosiver, kniver, en machete, et rør og til slutt skytevåpen, legger etterforskeren til. Planen hans ble stadig mer presis etter hvert som han identifiserte den spesifikke kirken og datoen han planla å angripe.

– His attack plan involved using flame-covered weapons, explosives, knives, a machete, a pipe and ultimately firearms, the investigator added. His plan grew more precise as he eventually identified the specific church and date on which he planned to attack.

FBI-etterforskeren sa også at Mercurio sverget troskap til IS og sa at han hadde til hensikt å dø mens han drepte andre på vegne av terrorgruppen.

US District Court of Idaho.

Men lørdag ettermiddag gjennomførte FBI-agenter en ransakingsordre i Mercurios hus og varetektsfengslet ham, samtidig som de fant gjenstander knyttet til komplottet.

Mercurio risikerer nå opptil 20 år i føderalt fengsel hvis han blir dømt for tiltalen.

Den islamske stat er tilbake og vil hevne seg på kristne etter koranbrenning

I fjor forberedte vestlige etterretningstjenester seg på terrorangrep etter at gruppen hadde oppfordret til hevn mot kristne. IS er sinte etter at en dansk aktivist offentlig brente en koran i Sverige i forrige måned, meldte CBN News.

Protester brøt ut i hele den muslimske verden etter koranbrenningen. Statsminister Ulf Kristersson sa at brenningen var dypt respektløs, men at den var beskyttet av ytringsfriheten.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.