Nytt

Foto: Facebook

 

FBI har arrestert den 26 år gamle lastebilsjåføren og islamkonvertitten Everitt Aaron Jameson for å ha planlagt et terrorangrep ved Pier 39 i San Francisco i julen.

San Francisco Chronicle skriver at FBI ble tipset om Jameson av en konfidensiell kilde i september, for deretter å gå undercover og komme i kontakt med terroraspiranten på sosiale medier, hvor han fremmet radikale, jihadistiske ideer, samt støtte til terror og den islamske staten (IS).

Etter hvert som kontakten skred frem, ble det klart at Jameson hadde konkrete planer om å gjennomføre terror. Under et fysisk møte med en undercover-agent sa han at det behøves et angrep i samme klasse som San Bernardino eller lastebilangrepet på Manhattan.

The FBI arrested Jameson on Wednesday while raiding his home, where agents reported finding an envelope containing a handwritten letter, dated Dec. 16, confessing he had committed the acts against non-Muslims, using a derogatory term to describe them. The agents said a second envelope held Jameson’s “last will and testament.”

“You have brought this upon yourselves,” the letter stated, according to an FBI affidavit. “We have penetrated and infiltrated your disgusting country.”

Two rifles, a pistol, ammunition and fireworks were also seized in the home. During interviews with the FBI after his arrest, Jameson “stated his support of ISIS and terrorism, and discussed aspects of the plan to carry out an attack, noting that he would be happy if an attack was carried out,” FBI Agent Christopher McKinney wrote in the affidavit.

Hverken familien eller naboene hadde noen anelse om hva som var i gjære.

Jameson ser ut til å ha havnet i islams klør etter en livskrise, et mønster som nå er observert så mange ganger at det må regnes som en klar risiko. Han konverterte etter eget utsagn i en moské i Merced for to år siden. Konversjonen skjedde etter at han ble avskjediget fra militæret, hvor han hadde fått en utmerkelse som skarpskytter, og mistet foreldreretten til sine to barn.

Jameson was discharged from the U.S. Marine Corps for fraudulent enlistment after it was discovered he failed to disclose a latent asthma history, the FBI said.

Kort etter Donald Trumps beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, offentliggjorde Jameson en Facebook-post hvor han erklærte at byen er Palestinas hovedstad.

Jameson mente Pier 39 var et godt angrepsmål i julen, da det er fullt av mennesker der, og ingen rekognosering var nødvendig.

Dersom han blir funnet skyldig i anklagene, risikerer han tjue års fengsel.