NTB

Bama har kjøpt inn omtrent 50 prosent mindre klementiner fra Israel sammenlignet med i fjor. De får rundt ti henvendelser i uken om israelske klementiner.

– Nedgangen skyldes at vi har planlagt for lavere salg gjennom å tilby forbrukerne valgmuligheter med spansk og marokkansk opprinnelse, samt utfordringer med høsting og klima, sier Pia Gulbrandsen, kommunikasjonsdirektør i Bama til Nationen.

Hun forteller at når salget av klementiner fordeles på flere opprinnelser, faller etterspørselen etter klementiner fra Israel.

Bama, som er Norges ledende selskap innen frukt og grønt, handler i over 80 land. Av deres totale volum på frukt og grønt utgjør israelske produkter under 2 prosent. Og salg av klementiner fra Israel skaper både diskusjon og engasjement.

På spørsmål om de på noe tidspunkt har vurdert å boikotte klementiner og annen type mat fra Israel, uavhengig av norske myndigheters gjeldende politikk, svarer Gulbrandsen slik:

– Bama handler i tråd med de internasjonalt anerkjente grensene, og følger norske myndigheters til enhver tid gjeldende politikk.

Ifølge Gulbrandsen mottar de omtrent ti henvendelser i uken fra forbrukere angående klementiner fra Israel.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.