NTB

Israel vil likevel sende en delegasjon til Washington etter å ha avlyst det opprinnelige besøket på grunn av FN-resolusjonen om våpenhvile i Gaza, melder AFP.

– Netanyahus kontor har sagt at de ønsker å planlegge møtet som skal handle om Rafah, på nytt. Vi jobber nå med dem for å finne en passende dato, sier en høytstående tjenesteperson i USA til AFP. Personen uttaler seg anonymt.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu avlyste mandag det planlagte besøket etter at landets nærmeste allierte USA ikke la ned veto, men heller avsto fra å stemme da FNs sikkerhetsråd vedtok en resolusjon med krav om umiddelbar våpenhvile i Gaza.

U-svingen kommer etter at Israels forsvarsminister Yoav Gallant har hatt samtaler med blant annet USAs utenriksminister Antony Blinken og forsvarsminister Lloyd Austin.

Delegasjonen som skulle til USA for å drøfte amerikanske bekymringer rundt en eventuell militær bakkeoffensiv sør i Gaza, skulle bestått av en rekke høytstående tjenestepersoner. Det var ikke planlagt at Netanyahu skulle være med.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.