NTB

Pausen i kamphandlingene og løslatelse av gisler i Gaza kommer ikke til å skje før tidligst fredag, har flere medier fått opplyst fra israelske kilder.

Opplysningen om at gislene ikke blir løslatt torsdag, bekreftes i en uttalelse fra Israels nasjonale sikkerhetsrådgiver Tzachi Hanegbi.

– Forhandlingene om frigivelsen av våre gisler går framover og pågår hele tiden, sier han.

I tillegg skriver flere medier at heller ikke våpenhvilen trer i kraft torsdag, slik Hamas har sagt. Denne opplysningen blir bekreftet av israelske tjenestepersoner til en rekke medier, blant annet New York Times , Haaretz og nyhetsbyrået AFP.

Flere medier skriver at det ikke blir stans i striden før alle detaljer om løslatelsene er spikret.

Onsdag formiddag uttalte en høytstående Hamas-leder at våpenhvilen skulle tre i kraft torsdag klokka 9 norsk tid.

Avtalen som er inngått mellom Israel og Hamas, innebærer at 50 gisler løslates over en periode på fire dager. I disse dagene blir krigshandlingene satt på pause. Israel skal på sin side løslate 150 fengslede palestinere.

Netanyahu sa onsdag kveld at en del av avtalen innebærer at representanter fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) får besøke de gjenværende gislene.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.