NTB

Mennene som er mistenkt for å ha gitt ordre om drapet på den kjente, svarte politikeren Marielle Franco i 2018, er pågrepet av brasiliansk politi.

38 år gamle Marielle Franco, som var svart, lesbisk og selv oppvokst i fattigdom i en favela, var medlem av bystyret i Rio de Janeiro. Hun var medlem av et av Brasils venstrepartier og en av få svarte politikere som gjorde seg bemerket.

Hun var en krass kritiker av den omfattende politivolden i Rios favelaer, og det brutale drapet på Marielle, som hun var kjent som, og hennes sjåfør, vakte harme i brede kretser og utløste omfattende protester i Brasil og internasjonalt.

De tre som er pågrepet, er Chiquinho Brazão, som er medlem av nasjonalforsamlingen, hans bror Domingos Brazão, medlem av revisjonsretten i Rio, og tidligere politisjef i Rio, Rivaldo Barbosa.

Ett år etter drapet pågrep politiet de to mennene som utførte drapet. De gjorde etter hvert en avtale med politiet mot å gi informasjon om hvem som ga ordren, og søndag gikk politiet til aksjon mot de tre med ransakingsordre og arrestordre.

Marielle Franco ble kjent da hun jobbet som assistent til politikeren Marcelo Freixo som ledet en komité som gransket militsene og politivolden i Rio. 226 militsmedlemmer, politikere og offentlige tjenestemenn ble siktet som følge av komiteens rapport.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.