Kate Middlethon, prinsessen av Wales, har kreft. I en video beskriver hun situasjonen som svært krevende, og at hun har fortalt barna om situasjonen.

Kate (Catherine) avslører diagnosen i en følelsesladet video og sier at hun har fått forebyggende kjemoterapi siden februar, skriver The Times.

Men hun har ikke gitt opp håpet.

– Jeg har det bra og blir sterkere for hver dag ved å fokusere på tingene som vil hjelpe meg med å leges; i sinnet, kroppen og ånden.

Hun gjennomgikk en omfattende maveoperasjon den 16. januar, men dette ble først i dag kjent at dette var knyttet til kreft.

I videoen takker Kate for alle de fantastiske og støttende meldingene hun har fått under sin sykdom. Hun understreker at det har vært noen utrolig tøffe måneder for hele familien.

Kate Middlethon er gift med Storbritannias tronarving prins William. Paret har tre barn.

Rishi Sunak sier at Kate har «kjærlighet og støtte fra hele landet» etter kunngjøringen hennes.

– Hun har vist enorm tapperhet med uttalelsen sin i dag. I de siste ukene har hun vært under intens gransking og har blitt urettferdig behandlet av visse deler av media over hele verden og på sosiale medier, sa han.

I februar ble det kjent at også kong Charles har kreft.

Kjøp Paul Grøtvedts bok! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.