De siste tre år har det av uklare årsaker dødd hundrevis flere nederlendere enn forventet hver eneste uke. Hvert år dreier det seg om 14.000 ekstra dødsfall.

Ikke behov for å vite

Nederlandske Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vedtok tidligere iår å avvikle den ukentlige beregningen av overdødelighet. Ifølge CBS har ikke samfunnet behov for dette lenger. 

Da det nederlandske parlamentet i forrige måned debatterte overdødeligheten ble det vedtatt et forslag om at CBS’ datasett skal videreføres og holdes tilgjengelig for fremtidig forskning, men avtroppende helseminister Pia Dijkstra (D66) nekter å følge opp forslaget.

– Det gjøres nok

Dijkstra mener at det allerede gjøres nok og at ytterligere tiltak ikke er nødvendig. Det skriver ministeren i et brev til Tweede Kamer i parlamentet:

– Jeg har tidligere frarådet forslaget. Regjeringen er av den oppfatning at CBS på en hensiktsmessig måte allerede oppfyller parlamentets ønske.

Medforslagsstillerne til forslaget var PVV, SP, VVD og BBB som til sammen representerer nesten to tredjedeler av parlamentet.

Nederland slutter å beregne ukentlig overdødelighet

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.