NTB

EU-lederne skal på EU-toppmøtets andre og siste dag i dag diskutere migrasjon og økonomi.

Fredagens møte skal se på EUs økonomiske situasjon i en bredere forstand, og også ta opp problemene med kontroll av EUs ytre grenser.

Den europeiske sentralbankens leder Christine Lagard skal delta på fredagens møte, der EU-ledere fra land som bruker eurovalutaen, også skal diskutere den saktegående økonomiske veksten i eurosonen.

– Økonomisk aktivitet er dempet på kort sikt, står det i et utkast fra en slutterklæring som det tyske nyhetsbyrået DPA har fått sett.

– Men med en inflasjon som er fallende og som gir grobunn for reallønnsvekst, er betingelsene til stede for gradvis bedring i tiden som kommer, står det videre.

På EU-toppmøtets første dag torsdag ble EU-landene enige om en felles uttalelse der de ber om en humanitær pause etterfulgt av våpenhvile på Gazastripen.

– Tydelig og enhetlig uttalelse fra EU-lederne om Midtøsten i Det europeiske råd i kveld, skrev EU-president Charles Michel på X, tidligere Twitter, etterpå.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.