Louise Meijer, riksdagsmedlem for det svenske sentrum-venstre-partiet Moderaterna, har bedt velgerne om unnskyldning for sitt tidligere standpunkt om åpne grenser. Hun angrer på at hun argumenterte for åpne grenser og ønsket flyktninger velkommen, skrev hun i et debattinnlegg i Expressen.

Flest innvandrere i Vesten

Sverige er idag et «helt annet land enn det var på slutten av 1900-tallet». Per capita har landet «tatt imot flest innvandrere i den vestlige verden» i moderne tid:

– Nu tar jeg til orde for en enda strengere migrasjonspolitikk enn jeg dengang var imot, sier Meijer.

Sosialdemokratenes ansvar

Meijer er Moderaternas leder i Riksdagens justiskomité og tilhører samme parti som statsminister Ulf Kristersson. Efter å ha innrømmet egne feil gir hun sosialdemokratene hovedansvaret for at «landet er i ferd med å forandres fundamentalt»:

– Sosialdemokratene har styrt Sverige i 20 av de siste 30 årene. Mellom 2014 og 2022, da sosialdemokratene satt i regjering, kom det rundt 120.000 innvandrere til Sverige hvert år. Likevel vil ikke Magdalena Andersson og Socialdemokraterna innrømme at de tok feil i innvandringspolitikken.

Kan vi stole på sosialdemokratene når de ikke kan innrømme feil, spør hun.

Tungnem

Idag har mer enn en tredjedel av Sveriges befolkning utenlandsk bakgrunn. I 1987 var det 11 prosent. Selv lover Meijer bot og bedring efter å ha tenkt seg om i mange år:

– Det er blitt klart for meg at hvis Sverige skal være et så godt land som mulig for alle som bor her, må vi ha minimal asylinnvandring i overskuelig fremtid. Det er nødvendig for at landet vårt skal holde sammen. Som riksdagsrepresentant er dette en selvfølge i mitt politiske arbeid nu og i fremtiden.

Så får vi se om svenskene kan stole på en som tidligere har tatt så grundig feil – og brukt så mange år på å fatte det.

 

 

Kjøp Johan Westerholms bok «Islamismen i Sverige» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.