Sverigedemokraternas rettspolitiske talsperson Tobias Andersson politianmelder Socialdemokraterna pressesjef Juan-Pablo Roa for ærekrenkelse.

Etter at flere ekspertvenner har purret på meg, vil jeg i morgen inngi en politianmeldelse mot Sossanars pressesjef for bakvaskelse», skriver Tobias Andersson på Twitter.

Juan-Pablo Roa, som er pressesjef i Socialdemokraterna – har ifølge Andersson, trukket ham frem «som kriminell i den hensikt å påføre meg som person og folkevalgt alvorlig skade».

Bakgrunnen er at Roa på Titter beskyldte SD-toppen for å «true barn».

«»Idag avslöjas att SDs justitieministerkandidat hetsar och hotar BARN som engagerar sig för klimatet. Har någon från @moderaterna kommenterat? Har något tagit avstånd?» skrev presschefen.» 

Innlegget viser til en artikkel i venstreavisen ETC der Tobias Andersson skal ha kontrollert en «trollhær» på internett som siktet seg mot klimaaktivister.-

Jag kan acceptera att man gör fultolkningar på en artikel, men när han skriver att jag hotar barn och formulerar det på ett sätt som att jag gör det återkommande, så upplever jag att förtal har uppnåtts,  sier Tobias Andersson til Expressen.

Pressetjenesten til Socialdemokraterna skriver i en kommentar til Expressen at den mulige ærekrenkelsesrapporten

«er fullstendig med SDs strategi om å trakassere meningsmotstandere på ulike måter».

Tobias Andersson mener sosialdemokratene nå har gått over en grense for hva som bør aksepteres. Ting blir skrevet og hevdet hele tiden. Men dette er en svært alvorlig påstand i en brennende valgkamp med åpenbare intensjoner om å spre respektløshet mot meg og fremstille meg som kriminell eller forkastelig, mener Tobias Andersson.

Tobias Anderssons innlegg på Twitter ender slik:

«Det finns gränser för vad man kan anses behöva acceptera – även som offentlig person. Dessa gränser har enligt vår samlade bedömning passerats

Husk å støtte Document også i sommer:

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.