Såkalte FN-eksperter er dypt bekymret for diskriminering av mennesker av afrikansk opphav i Norge.

En arbeidsgruppe av «eksperter» ber den norske regjeringen «ta nødvendige skritt for å inkludere mennesker av afrikansk opphav i samfunnet uten å bli møtt med fordommer».

Dette kan man lese i en pressemelding fra FN. The Working Group of experts on people of African Descent har nylig bedrevet faktasjekking under et besøk i Norge.

De har merket seg at Norge har etablert en politikk og et institusjonelt rammeverk mot rasisme, etterfølgende antirasismeplaner, en nasjonal menneskerettighetsinstitusjon og andre menneskerettighetsorganer, en domstol for å håndtere diskriminering, og tiltak for å adressere hatkriminalitet i landet.

«Imidlertid opplever personer av afrikansk avstamning fortsatt raseprofilering, hatprat, rasistisk mobbing i skoler, hindringer for å få tilgang til arbeid og tvungen fjerning av barn av barnevernstjenesten,» skriver arbeidsgruppen i en uttalelse.

Arbeidsgruppen peker spesielt på at den tvungne fjerningen av barn av afrikansk avstamning fra foreldrene deres og deres plassering i barnevernstjenesten ikke alltid blir gjort på en mest hensiktsmessig måte for deres velvære.

Dette minner litt om det opprøret vi har sett i Sverige, hvor innvandrere hevder at svenske myndigheter stjeler barna deres.

Sverige: Det Muslimske Brorskapet krever møte med sosialministeren om «barnebortføringer»

Arbeidsgruppen består kun av kvinner og ledes av Barbara G. Reynolds fra Guyana, som har bakgrunn som lærer. Hun har også jobbet for Redd Barna og har vært tilknyttet UNICEF i over 23 år.

Disse ekspertene fra FN nevner ikke noe om hvordan barn og ungdom fra Afrika og Midtøsten behandler norske barn. Teksten i uttalelsen tyder på at de har prioritert samtaler med folk som ikke har opprinnelse her i Norge, i tillegg til noen politikere og andre offentlige representanter.

Det vanker litt skryt også. Blant annet setter arbeidsgruppen stor pris på at politiet forsøker å øke andelen afrikanske studenter på Politihøgskolen, og de er også veldig fornøyde med at vi har innført en egen lov som bekjemper hatprat og rasisme (§ 185).

Ut fra tilstrømningen er det ikke så mye som tyder på at afrikanere føler seg så veldig uønsket i Norge.

Kilde: Tabell 07108 i SSBs statistikkbank.

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.