NTB

En 32 år gammel mann er dømt til ni års fengsel og kontaktforbud på ubestemt tid for å ha mishandlet sin nå åtte år gamle sønn grovt for to år siden.

Gutten var sju år gammel da han i 2022 ble funnet mishandlet og bundet fast til en seng i Bergen. Mishandlingen skal da ha pågått i en treukersperiode.

Han ble utsatt for torturlignende mishandling og blant annet blitt påført forbrenninger, sår og skader over hele kroppen, ifølge tiltalen.

Gutten kom til Bergen fra et land i Midtøsten sommeren 2022 etter at hans far over tid jobbet for familieinnvandring. Mishandlingen startet ifølge tiltalen kort tid etterpå. Faren hadde aleneomsorg for sønnen, og moren var bosatt utenlands.

Aktor ba om at faren måtte dømmes til ti års forvaring da saken ble behandlet i Bergen tingrett i februar.

De sakkyndige har konkludert med at faren er strafferettslig tilregnelig. Den 32 år gamle faren nektet å svare da dommeren spurte ham om hvordan han stilte seg til skyldspørsmålet. Mannen erkjenner ikke straffskyld, ifølge forsvareren hans.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.