Per-Willy Amundsen trekker seg som leder av justiskomiteen, ifølge NRK. Det har stormet i mediene rundt noen innlegg Amundsen har postet på Facebook, men det har vært storm i vannglass. Sylvi Listhaug kunne ha valgt å forsvare Amundsen, men sa saken var alvorlig og ville bli behandlet internt.

Listhaug sa det Amundsen hadde skrevet var «totalt uakseptabelt». Så sent som søndag stilte hun opp i Søndagsmorgen for å kommentere Amundsen, men hun ville ikke si noe om behandlingen internt. Dermed bidro hun til at saken ble holdt levende, mens hun unnlot å forsvare Amundsen.

Amundsen har sagt han ble sint i en debatt om Hamas og Israel. Da han natt til fredag kommenterte kvinnekampen var det med nordnorsk humor. Amundsen sa det var etter å ha konsumert for mye whisky.

Amundsen har således spilt med åpne kort hele veien. Det var helt tydelig at mediene ville se blod. Nå har de fått det som de ville.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.