NTB

Russlands ambassade i Stockholm har lagt ut en melding om at «Russland kommer til å innføre mottiltak» etter Sveriges Nato-medlemskap.

Det har foreløpig ikke kommet noen offisiell russisk kommentar etter at Ungarns nasjonalforsamling endelig sa ja til å slippe svenskene inn i alliansen. Sent tirsdag kveld la imidlertid den russiske ambassaden i Stockholm ut en lang og tilsynelatende truende melding på Telegram.

– Russland kommer til å innføre politiske og militærtekniske mottiltak for å minimere trusselen mot den nasjonale sikkerheten. Det konkrete innholdet til tiltakene kommer an på hvor omfattende Sveriges integrering i Nato blir og eventuell utplassering av Nato-styrker, våpen og kampmateriell i landet, skriver ambassaden.

Eksperter tolker «militærtekniske tiltak» som for eksempel forflytting av militære avdelinger og infrastruktur samt flere øvelser.

Ambassaden sier det er opp til Sverige om de ønsker å gå inn i Nato, men:

– Samtidig kommer landets inntreden i en militærallianse som er fiendtlig innstilt til Russland til å få negative konsekvenser for stabiliteten i Nord-Europa og rundt Østersjøen, som forblir vårt felles område.

Ambassadør Viktor Tatarintsev har tidligere sagt at Sverige blir et legitimt mål dersom landet slutter seg til Nato.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.