NTB

Polens statsminister Donald Tusk sier regjeringen vurderer å midlertidig stenge grensen til Ukraina for varetrafikk.

Årsaken er den anspente situasjonen etter store bondeprotester mot importen av billig ukrainsk korn.

– Vi snakker med den ukrainske siden om en midlertidig grensestengning, med generell stans i handelen, sier Tusk onsdag.

– Jeg vil også diskutere dette med polske bønder i morgen. Denne løsningen skal bare være midlertidig – og smertefull for begge parter, legger han til.

Ukrainas viseforsvarsminister Oleksandr Kublakov sier imidlertid at Ukraina ikke har planer om å stenge grensa, og at det ikke pågår samtaler om saken.

– Vårt folk kjemper for sin eksistens i en krig med den russiske angriperen. For oss er en stabil grense avgjørende for vår eksistens, sier Kubrakov på X/Twitter.

Polske bønder har blokkert flere grenseoverganger til det krigsherjede landet i protest mot det de mener er urettferdig konkurranse.

Russland har blokkert handelsruten Ukraina tidligere har brukt til korneksport i Svartehavet. Ukraina har imidlertid klart å etablere nye ruter nærmere kysten av Nato-land.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.