En gang var narkobaroner noe som hørte hjemme i Colombia. Pablo Escobar var berømt og beryktet. Nå finnes narkobaronene i Europa og det er et dårlig tegn. Europa og USA gjennomsyres av organisert kriminalitet.
Både han og sønnen ble arrestert i Dubai. Gjett hva det betyr.

Rettssaken har pågått i nesten seks år. Klokka 10 begynte rettsmøtet hvor dommen skal forkynnes, noe som var ventet å ta noen timer. Tanghi står tiltalt sammen med 16 andre, og sammen anklages de for å være del av et narkokartell som har fått kallenavnet «Mocro-mafiaen».

– Vi dømmer alle de tiltalte. Ridouan Tanghi får livstid i fengsel, sa en dommer ifølge AFP.

Marokkanskfødte Taghi, som lenge var Nederlands mest ettersøkte mann, ble pågrepet i Dubai i desember 2019 og utlevert til Nederland få dager senere.

Rettssaken har funnet sted i en godt bevoktet rettssal utenfor Amsterdam kalt «bunkeren».

De er tiltalt for seks drap og en rekke drapsforsøk. Statsadvokaten ba om livstidsdom for seks av de tiltalte, deriblant Taghi.

Et svært viktig vitne for politiet har vært en mann kjent som Nabil B. Han går for å være et gjengmedlem som meldte seg for politiet i 2017.

Samtidig som rettssaken har pågått, har tre drap knyttet til Nabil B. funnet sted. Broren hans ble drept i 2018, hans advokat ble drept i 2019 og den kjente krimjournalisten Peter R. de Vries ble drept i 2021. Nabil B. var en av journalistens kilder.

Taghi har sittet fengslet med høy sikkerhet, men aktoratet hevder at han har fortsatt å kontrollere sitt kriminelle nettverk fra cellen ved å gi hemmelige beskjeder til hjelpere på utsiden. (NTB-AFP)

Det legges beslag i kokainlaster på flere tonn i havnene i Antwerpen og Rotterdam. Kartellene er på innsiden av cargoselskapwne og havnene. Det er så lite som skal til: Å se bort i det riktige øyeblikk. Etterhvert brer det seg til hele samfunnet: Tolltjenestemenn, politi og dommere.

Samfunnet er blitt korrupt.

Det er det rettssaken mot Radouan Taghi handler om.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.