Nytt

En tunisisk domstol har dømt sju jihadister til livstid i fengsel for terrorangrepene mot badegjester på en strand og et museum i 2015.

To separate rettssaker har pågått om angrepene som skjedde med måneder mellomrom i Tunis og Sousse for fire år siden. Til sammen 60 personer ble drept i angrepene.

Fire er blitt dømt til livstid for skytingen i Sousse, og tre er blitt dømt til livstid for angrepet mot Bardo-museet og nasjonalforsamlingen, opplyser talsmann Sofiene Sliti i påtalemyndigheten i Tunisia lørdag.

Dødsofre for terroraksjonen i Sousse den 26. juni 2015 ligger tildekket på stranden ved et turisthotell i byen. Foto: Amine Ben Aziza / Reuters / Scanpix.

Titalls andre var også tiltalt for de to angrepene, men mange ble frikjent. Et ukjent antall tiltalte ble dømt til mellom seks og seksten år i fengsel.

38 personer, 30 av dem britiske turister, ble drept da en mann åpnet ild mot badegjester ved et strandhotell i Sousse 26. juni 2015. To måneder før, 18. mars, ble 22 personer, de fleste av dem utenlandske turister, drept da to væpnede menn angrep Bardo-museet og nasjonalforsamlingen i Tunis.

Retten fant at de to angrepene, som jihadistgruppa IS’ hevdet sto bak, var nært knyttet sammen.

(©NTB)

 
 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.