Nytt

Mannen som onsdag knivstakk og skadet turister, en guide og en sikkerhetsvakt i Jerash i Jordan, var svartkledd i militant IS-stil, skriver et øyenvitne på Twitter:

Et videoopptak som også er postet til Twitter, viser en tilsynelatende knivstukket person som mottar førstehjelp liggende på bakken, som er tilsølt av blod.

Landene i Nord-Afrika og Midtøsten har en lang historikk for terrorangrep mot turister gjennomført av islamske terrorister, noen av dem med mange dødsofre.

Men det er gått en stund siden de siste spektakulære angrepene. Norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen ble i desember i fjor halshugget av IS-tilhengere i Atlas-fjellene i Marokko. 18. mars 2015 ble 21 europeiske turister drept i et angrep mot Bardo-museet i Tunis, og 26. juni samme år ble 38 mennesker drept på stranden ved et turisthotell i Sousse, også det i Tunisia. Men historikken går langt tilbake: I 1997 ble 62 mennesker drept under et angrep i Luxor i Egypt.

Jordan har hele tiden vært regnet med blant de sikreste destinasjonene, men det er langt fra utenkelig at IS-tilhengere ønsker å spre terror også der til lands.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Les også