En politimann holder vakt utenfor rettslokalet der saken mot Charlie Hebdo-terroristenes medsammensvorne føres ved domstolen i Paris den 16. desember 2020. Foto: Michel Euler / AP / NTB.

14 personer som var mistenkt for å ha hjulpet gjerningspersonene bak terrorangrepene i Paris i januar 2015, er funnet skyldig, melder Reuters.

Dommen mot de 14 som var mistenkt for å ha hjulpet dem som sto bak angrepene på satiremagasinet Charlie Hebdo og en jødisk dagligvarebutikk, falt onsdag.

Blant de 14 er 32 år gamle Hayat Boumeddiene, som er funnet skyldig i terrorfinansiering og medlemskap i en terrororganisasjon. Hun er dømt til 30 års fengsel.

Også Ali Riza Polat er dømt til 30 års fengsel. Han ses som medskyldig til angrepet mot den jødiske dagligvarebutikken. Påtalemyndigheten ba om livstid for begge to.

Boumeddiene er den tidligere partneren til Amedy Coulibaly, som drepte en politibetjent og fire gisler i en jødisk dagligvarebutikk i dagene etter angrepet mot satiremagasinet.

Coulibaly, som ble drept av fransk politi, var venn med de to brødrene som sto bak Charlie Hebdo-angrepet.

Boumeddiene, som var en av tre som ikke var til stede i rettssalen, skal ifølge Reuters være i Syria, der hun har sluttet seg til IS.

De 13 er funnet skyldig i forskjellige anklager, blant dem medlemskap i et kriminelt nettverk og å være medskyldig i angrepene. Flere tiltalte som ble funnet skyldig i mildere lovbrudd, ble ikke funnet skyldig i terroranklager.

Tolv personer ble drept i angrepet mot Charlie Hebdo 7. januar 2015. De neste dagene ble til sammen fem mennesker drept av Coulibaly, fire av dem i den jødiske dagligvarebutikken 9. januar.

(©NTB)

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.