To parlamentsmedlemmer fra Labour har fremmet et endringsforslag til Criminal Justice Bill som vil stoppe straffeforfølgelse av kvinner som avliver barnet i sin mave senere enn 24. uke, noe som er forbudt i henhold til 1800-tallets Offences Against the Person Act.

Flertall i Underhuset…

En meningsmåling blant parlamentsmedlemmene i forkant av denne kritiske avstemningen i Underhuset, viser et flertall for avkriminalisering av abort frem til fødselstidspunktet. 

Underhuset skal stemme over endringsforslaget i mars, og meningsmålinger viser at 55 prosent av parlamentsmedlemmene støtter forslaget. 

Storbritannia er med andre ord tett på å avkriminalisere abort helt frem til fødselen.

… blant kvinnelige parlamentsmedlemmer

Meningsmålingen er utført av British Pregnancy Advisory Service (BPAS), «en britisk veldedighetsorganisasjon som har som formål å unngå uønsket graviditet ved (…) å forhindre eller avslutte uønskede graviditeter», en organisasjon som aborterer flere barn enn noen annen i Storbritannia, hovedsakelig finansiert av National Health Service. 

– Det er støtte for endring fra både Labour og de konservative. Storbritannia har ingen sterk partiskillelinje i abortspørsmålet slik de har i USA, men meningsmålingen vår viser et stort skille mellom kjønnene. Tre fjerdedeler av de kvinnelige parlamentsmedlemmene mener at kvinner ikke bør straffeforfølges, til sammenligning mener under halvparten av de mannlige det, sier Rachael Clarke fra BPAS.

WHO vil avskaffe alle tidsbegrensninger når det gjelder abort

 

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.