Samtlige EU-land med unntak av ett krever «umiddelbar humanitær pause som kan føre til en bærekraftig våpenhvile» i Gaza, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell.

Under et møte med utenriksministrene i EU mandag, skal ifølge Borrell 26 land ha blitt enige om å «kreve en umiddelbar humanitær pause som vil føre til en bærekraftig våpenhvile, den betingelsesløse løslatelsen av gisler, og leveranser av nødhjelp».

EUs utenrikssjef sier ikke hvilket land som nektet å slutte seg til uttalelsen, men alt tyder på at det dreier seg om Ungarn, som virker å være det eneste landet i EU som støtter Israel.

Ifølge diplomatiske kilder blokkerte Ungarn mandag også et forslag om å innføre EU-sanksjoner mot voldelige israelske bosettere på Vestbredden.

Forslaget ble fremmet av utenriksministrene i Spania, Irland og Belgia, og det fikk støtte fra Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock.

– EU må gjøre det klart for ekstremistiske bosettere at lovbrudd får følger, sa hun.

Spania gjorde det på forhånd klart at de vil innføre egne sanksjoner mot voldelige bosettere dersom ikke EU kommer til enighet.

Frankrike har alt innført innreiseforbud for 28 israelske bosettere som anklages for angrep på palestinere på den okkuperte Vestbredden. (NTB-Reuters-DPA)

FN hevder at israelske bosettere har doblet sine angrep mot palestina-arabere i området Judea og Samaria (de bruker selvsagt begrepet Vestbredden) etter 7. oktober, men nevner ikke hvor mange angrep som har vært rettet mot israelere.

Ord som «okkupert» og «ulovlige bosetninger» brukes som vanlig. Det fremstår som om hele den politiske ledelsen av EU, med unntak av Ungarn, er marinert i jødehat.

Saken ledsages av bilder som skal symbolisere lidelsene hos angriperne. Bilder av israeleres lidelser vises så sjelden som mulig.

Josep Borrell har vært statsråd i hjemlandet Spania to ganger for det sosialistiske partiet Partido Socialista Obrero Español.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.