Hellas har som det første land med ortodoks kristen majoritetsbefolkning, vedtatt en lov som legaliserer ekteskap mellom personer av samme kjønn.

Lidenskap for europeiske verdier

Statsminister Kyriakos Mitsotakis offentliggjorde torsdag 15. februar vedtaket i tweets både på gresk og engelsk:

– Avstemningen er gått igjennom: Fra og med ikveld er Hellas stolt over å bli det 16. land i EU som lovfester ekteskapslikestilling. Dette er en milepæl for menneskerettighetene og gjenspeiler dagens Hellas – et progressivt og demokratisk land som er lidenskapelig engasjert i europeiske verdier.

Trussel mot tradisjonelle familieverdier

Landets biskoper har skrevet til alle medlemmene av parlamentet. De mener at ekteskap mellom personer av samme kjønn truer den tradisjonelle familien og vil ikke motvirke synkende fødselstall. Et rundskriv med lignende innhold ble lest opp under søndagsgudstjenestene i alle landets ortodokse kirker.

Motstandere av lovforslaget tok med seg ortodokse ikoner og samlet seg i bønn utenfor parlamentet – mens tilhengerne viftet med regnbueflagg. 

93 prosent av den greske befolkning er kristne, av dem tilhører 90 prosent den gresk-ortodokse kirke.

Registrering av likekjønnede forhold floppet

Tall fra Storbritannia viser at offentlig registrering av samboere og av ekteskap mellom personer av samme kjønn, var en flopp. Familiedannelser skjer i økende grad uten noen offentlig erklæring om forpliktelser mellom foreldrene. Par i sivile partnerskap utgjør 0,45 prosent av alle ekteskap og samboerskap. Ekteskap inngått mellom personer av samme kjønn ligger på nogenlunde samme nivå (0,6 prosent):

Ekteskapet forsvinner i Storbritannia

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.