Ekteskapet er i ferd med å forsvinne i Storbritannia og vil være nesten borte i løpet av annen halvdel av dette århundre, om det ikke skjer en holdningsendring. 

Sosial revolusjon

Tenketanken Civitas har analysert britiske ekteskapstrender over en 50-årsperiode. Ifølge deres trendlinjer vil ekteskapet nesten være borte innen 2062. Da vil ett par pr. 400 voksne gifte seg sammenlignet med ett par pr. 100 voksne idag – det er en nedgang på over 70 prosent på bare to generasjoner. 

Det betyr 67.000 bryllupsseremonier i 2062 mot 213.000 i 2019. Dette er en sosial revolusjon. 

«Sivilt partnerskap» en flopp

Britene har i likhet med Norge, en lov som regulerer «sivilt partnerskap», men folketellingen viser at registrering av samboere og ekteskap mellom personer av samme kjønn, var en flopp. 

Familiedannelser foruten ved ekteskap, skjer uten noen offentlig erklæring om forpliktelser mellom foreldrene. Par i sivile partnerskap utgjør 0,45 prosent av alle ekteskap og samboerskap. Ekteskap inngått mellom personer av samme kjønn ligger på nogenlunde samme nivå (0,6 prosent).

 

 

 

Kjøp billetter til lesermøte med Mikael Jalving!

Kjøp «Europas underlige død»!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.