Mandag ble rettssaken mot tre menn som er tiltalt for frihetsberøvelse, voldtekt, grov vold og grove trusler mot en annen mann, avsluttet i Oslo tingrett.

Påtalemyndigheten ønsker fengsel i fire år for den ene, to år og seks måneder for den andre, og to år for den tredje.

– Det er en svært alvorlig tiltale som beskriver en brutal voldsutøvelse fornærmede ble utsatt for i tre timer, mens han også ble utsatt for grove trusler, voldtekt og uten mulighet til å dra fra stedet, sier politiadvokat Mona Byrkjedal til TV 2.

Hendelsen skjedde en sommerdag i 2022. Politiet mener at de tre mennene i 20- og 30-årene holdt en annen mann fanget i et hus i Oslo.

Ifølge aktor kledde de mannen naken, teipet han fast til en stol med gaffateip og boret flere hull i leggen hans.

Videre har mannen blitt slått, sparket og dyttet ned en trapp, før en av de tiltalte holdt mannen i halsgrep og slepte ham etter seg utendørs.

Den samme mannen har tvunget fornærmede til å utføre oralsex på ham.

Grotesk vold for retten: Boret hull i benet på offeret og voldtok ham

I retten har det kommet frem at mannen som står for de groveste anklagene, var sterkt påvirket av rus. Han har forklart at han blir «fly forbanna», kåt og kan få voldelige seksuelle tanker når han er rusa.

Han har erkjent straffskyld for alle anklagene. Mannens forsvarer Petar Sekulic har argumentert for at den uforbeholdne tilståelsen bør gi betydelig strafferabatt.

– Han sier han tenker på dette hver dag, angrer og skulle ønske dette var ugjort, sier Sekulic om sin klient.

De to andre mennene er blant annet tiltalt for å ha bistått, oppmuntret og filmet mishandlingen.

Alle tre er også tiltalt for grov narkotikaovertredelse.

Fornærmede fikk omfattende fysiske skader som sår og brudd, i tillegg til akutt posttraumatisk lidelse. I retten har han forklart at han opplevde å bli behandlet om søppel.

Det opplyses ikke noe om etnisitet på de involverte i hendelsen.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.