NRKs utenriksredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen og utenriksminister Espen Barth Eide sender samme budskap til Israel: “Nok er nok”. Det er en advarsel og en moralsk formaning. De er ikke alene. EUs Josep Borrell og Storbritannias David Cameron sier det samme: Nok er nok.

Men det er ikke de som har hva amerikanerne kaller “skin in the game”. Det er ikke de som blir flådd. Hamas vil triumfere hvis Israel presses til våpenhvile. Men verdens Barth Eide-varianter later som de ikke forstår det.

Men de som ikke bærer moralske skylapper, forstår: De løper Hamas’ ærend.

Derfor kommer ikke Israel til å gi etter, uansett hvor mange innslag som kommer i Dagsrevyen.

Dekningen gir inntrykk av overveldende humanitet, og den som ikke bøyer seg for dét, er umenneskelig.

Det NRK og Barth Eide klarer, er å gjøre Norge til en jødehatende nasjon.

Det betaler norske jøder en pris for, men på sikt er det Norge som kommer til å betale.

Folk burde si: Not in my name!

– Jeg gjentar min sterke advarsel mot en bakkeoperasjon i Rafah, skriver Eide på X/Twitter.

Det fins ikke lenger noen trygge steder for palestinerne på Gazastripen, slår han fast.

Over 1 million internt fordrevne har søkt tilflukt i Rafah, der hundrevis av mennesker de siste ukene er drept i israelske luftangrep.

Nå vil israelske bakkestyrker også rykke inn i byen, har Israels statsminister Benjamin Netanyahu varslet.

Trusselen om en slik militæroffensiv mot Rafah er møtt med sterke internasjonale protester, og president Joe Biden er blant dem som har advart. Det samme gjør Eide.

– En bakkeoperasjon vil forverre den katastrofale humanitære situasjonen, og det vil i praksis bli umulig å gi befolkningen humanitær hjelp. Det er helt nødvendig med en bærekraftig våpenhvile nå, skriver han.

Kinesisk protest 

Eide besøkte nylig Kina, som også krever at Israel stanser angrepene påRafah «så snart som mulig».

– Kina tar avstand fra og fordømmer handlinger som skader sivile og er i strid med internasjonal lov, sa en talsperson for kinesisk UD tirsdag.

– Israel må stanse sine militære operasjoner så snart som mulig, gjøre alt for å hindre sivile tap og forhindre en enda mer alvorlig humanitær katastrofe i Rafah-området, het det videre.

Kina har tidligere tatt til orde for en internasjonal fredskonferanse for å få en slutt på krigen mellom Israel og Hamas, og Beijing vil også ha en tidsplan for en tostatsløsning. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.