Biden talte til nasjonen på Super Bowl Sunday om sin irritasjon over at størrelsen på sportsdrikker og snacks er mindre, men de koster fortsatt like mye. Amerikanerne lar seg ikke lure og gir ham skylden.

President Biden feiret Super Bowl søndag i det mange så på som en underlig og ironisk video hvor han beskylder selskaper som lager snacks for shrinkflation.

Vi har krympflasjon i Norge også der et produkt reduseres i størrelse eller mengde, mens prisen forblir den samme eller økes.

Biden hadde allerede blitt kritisert for å hoppe over det tradisjonelle intervjuet før spillet – og det var ikke bare konservative som uttalte seg.

Den demokratiske strategen James Carville sa at president Joe Biden og hans teams beslutning om ikke å stille opp på et intervju før Super Bowl hvor han vil ha det største TV-publikummet i et valgår, viser mangel på selvtillit til å prestere godt.

Biden la ut videoen på sin X-konto og forlangte at de store selskapene setter en stopper for krympflasjon:

Mens du handlet til Super Bowl, la du merke til at produktene er mye mindre, mens prisen forblir den samme?

Folk kaller det krympflasjon, og det betyr at selskaper gir deg mindre for hver dollar du bruker.

I videoen sier Biden:

Det er Super Bowl søndag, og hvis dere er som meg, liker dere å være omgitt av en snacks eller to mens dere ser på det store spillet.

Men når dere kjøpte snacks til kampen, la der kanskje merke til én ting:

Sportsdrikker er mindre, en pose chips har færre chips, men de koster fortsatt like mye.

Da Biden spiser som et barn og elsker iskrem er han sint for at boksis har krympet i størrelse, men ikke i pris. Han har fått nok av det han kaller Shrinkflation:

Det er skikkelig svindel da noen selskaper lurer oss ved å krympe produktene litt etter litt og håper at vi ikke legger merke til det.

Give me a break. Amerikanere er lei av å bli utnyttet. Jeg oppfordrer selskaper til å stoppe dette. La oss sørge for at bedrifter gjør det rette nå.

Mange synes at videoen og dens fokus på inflasjon var latterlig og ironisk med tanke på Biden-administrasjonens merittliste.

Videoen har blitt sett av over elleve millioner brukere og skal vi dømme etter de første av 23 000 kommentarer er det ingen som er positiv til Bidens budskap.

De gir ham skylden for krympflasjon og det er han og hans administrasjon amerikanerne er lei av.

Sky News-vert Rita Panahi bemerker hvor gammel og skrøpelig han virker i videoen og det diskuteres om hvorfor Biden snakker til nasjonen og fokuserer på størrelsen på en pakke med chips når det er kaos over hele verden.

Joe Biden spiser som et barn, jakter isbiler og foretrekker karbohydrater fremfor grønt

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

</a

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.