Den 28 år gamle Lauren Hoeve døde lørdag 27. januar efter å ha blitt lovlig avlivet gjennom det nederlandske eutanasiprogram. På sin dødsdag skrev Lauren en siste melding til følgerne som er full av varme tanker, ukritisk forståelse og takknemlighet for alt hun har betydd for dem og samfunnet.

Kronisk utmattelsessyndrom

Kvinnen led av myalgisk encefalomyelitt (ME, også benevnt Chronic fatigue syndrom, CFS, kronisk utmattelsessyndrom). På sosiale medier dokumenterte hun tiden før hun ble tatt av dage.

På sin dødsdag skrev Lauren sin siste tweet og tok farvel med sine følgere:

– Dette blir min siste tweet. Takk for kjærligheten, alle sammen. Nu skal jeg hvile litt og være sammen med mine kjære. Nyt mitt siste morbide meme.

Hun la ved et bilde av en lege og et barn iført solbriller med tommelen i været:

– Jeg blir eutanasert.

Avlivning mens solen er på sitt høyeste

Tidligere hadde Lauren fortalt sine 9667 følgere at hennes siste dag blir lørdag 27. januar. Avlivningen ville skje mellom kl. 13.30 og 14.30. 

Laurens død har fått nederlenderne til igjen å debattere medisinsk assistert avlivning av mennesker. Også i Norge er hun blitt lagt merke til i kraft at hun ikke lenger er her.

Den nederlandske eutanasiloven trådte i kraft i 2002. I 2022 ble 8501 mennesker lovlig avlivet av helsepersonell.

Trudeaus Canada: Kvinne søkte om rullestolrampe. Ble tilbudt hjelp til å begå selvmord

 

 

Kjøp «Europas underlige død» her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.