Canadas justisdepartement har nylig reklamert for programmet Medical Assistance in Dying (MAID) på Twitter. Der hevder de at avlivning av medborgere representerer et «regime» som støtter «autonomi og valgfrihet, samtidig som det beskytter de sårbare».

Visste du det?

Twitter-tråden fra Canadas justisdepartement starter med en interessefremmende «Visste du det?» (#DYK). «For å motta medisinsk hjelp til å dø (#MAID) i Canada må en person oppfylle alle kriterier.»

– Disse kriteriene er knyttet til en persons alder (18+), diagnose, lidelsens uutholdelige karakter, akseptable behandlingsmuligheter og evne til å ta informerte medisinske beslutninger.

– Canadas MAID-ordning har som mål å støtte autonomi og valgfrihet, samtidig som den beskytter dem som kan være sårbar.

Det er flere ganger funnet svakheter ved lovgivningens beskyttelse av dem som antas å være sårbare:

Trudeaus Canada: Kvinne søkte om rullestolrampe. Ble tilbudt hjelp til å begå selvmord

Regjeringen i Canada kunngjorde nylig at tilbudet om avlivning av mennesker som ikke oppfyller andre kriterier enn «psykisk sykdom», er satt på pause til 17. mars 2024.

Canadas MAID-program har mottatt mye kritikk, for eksempel for et tilfelle der to kvinnelige leger tilknyttet programmet skrøt av å ha avlivet henholdsvis tre og fire hundre mennesker.

To kvinnelige leger i Canada skryter av å ha bidratt til 700 selvmord

En lege hevdet at «det er det mest givende arbeide vi noen gang har gjort». En annen hevdet at «å tilby muligheten til assistert død er noen av de mest terapeutiske ting vi gjør».

Det viser seg også at Canada er verdensledende på avlivning av mennesker for deretter å nyttiggjøre seg organene deres:

Trudeaus Canada: Avlivning av mennesker er god butikk for sykehusene

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.