Gjennomsnittstemperaturen i Spania i forrige måned var den høyeste som noen gang er registrert i januar.

Det skriver NTB, gjengitt av de største avisene i Norge.

Med stor skrift skriker overskriften mot deg. Alt fordi beregninger fra det spanske meteorologiske instituttet Aemet viser at snittemperaturen var 0,4 grader høyere enn den forrige januarrekorden, fra 2016.

Temperaturdataene strekker seg kun tilbake til 1961.

«Vinterheten førte til at gradestokken steg til nesten 30 grader i Valencia-regionen, noe som ville vært mer normalt i juni. Blant annet i Barcelona har folk flokket til strender og uterestauranter», skriver NTB, som om dette skulle være en grusom ting.

«Varmen har forverret langvarig tørke både i Catalonia og Andalucía. De siste årene er det stadig satt varmerekorder i Spania, som er svært utsatt både for hetebølger og tørke som følge av klimaendringene», fortsetter NTB, og legger til følgende uttalelse fra spanske myndigheter:

– Spanjolene vet svært godt at klimaendringene er her, sa landbruksminister Luis Planas da januartallene var lagt fram onsdag.

Ingenting nevnes om alle kalde dager og netter Spania har opplevd de siste månedene.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.