Angrepet omtales av Bloomberg som det mest betydelige mot et oljetankskip i Rødehavet hittil.

– 26. januar ble Marlin Luanda, et petroleumsprodukttankskip operert på vegne av Trafigura, truffet av et missil i Adenbukta etter å ha passert Rødehavet.

– Brannslokkingsutstyr om bord settes inn for å undertrykke og kontrollere brannen forårsaket i den ene lastetanken på styrbord side, heter det i pressemeldingen fra Trafigura Group, råvaregiganten som er rammet av angrepet.

Den amerikanske sentralkommandoen bekrefter at skipet er angrepet av houthi-militsen, og at det amerikanske marinefartøyet USS Carney og flere andre skip bistår det britiske fartøyet, skriver VG.

– Vi har fortsatt kontakt med fartøyet og overvåker situasjonen nøye. Militære skip i regionen er i gang for å yte bistand, uttaler britiske sjøfartsmyndigheter (UKMTO).

Den britiske regjeringen sier Storbritannia og deres allierte forholder seg retten til å «komme med et passende svar», ifølge Telegraph.

Ingen skal ha blitt skadet i angrepet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.