Et forslag fra Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP «Det reformerte politiske parti») om å se strengt på og vektlegge antisemittisk adferd blant folk som har søkt om oppholdstillatelse i Nederland, er blitt vedtatt av i underhuset. 

Ikke plass til jødehat i vårt land

SGP fremmet forslaget fordi «det ikke er plass til jødehat i vårt land».

De siste årene har Nederland slitt med en akselererende asylkrise. Immigrasjonsmyndighetene har i årevis ligget bakpå i behandlingen av asylsøknader mens asyltilstrømningen fra blant annet Nord-Afrika og Midtøsten har hatt en jevn stigning.

Antisemittisk potensial

Efterat terrororganisasjonen Hamas 7. oktober gjennomførte sine bestialske massakrer i Israel, er deler av den vestlige opinion blitt mere bevisst det antisemittiske potensial i den muslimske befolkning. 

Tyskland som har skjerpet overvåkningen av antisemittisk adferd, vil returnere asylsøkere som gjør seg skyldig i antisemittisme – og det ønsker SGP skal skje også i Nederland. 

Konservativt kalvinistisk parti

SGP er et konservativt kalvinistisk parti stiftet i 1918. Reformert er en referanse til kalvinisme – en hovedgren innen protestantismen. SGP har alltid vært i opposisjon, det har aldri sittet i regjering. Siden 1925 har partiet fått mellom 1,6 og 2,5 prosent av stemmene ved valg til parlamentet. Partiet er kjent for hvert år under debatten om utenriksdepartementets budsjett, å foreslå å avskaffe Nederlands representasjon ved Den hellige stol. Medlemskap i partiet var begrenset til menn frem til 2006.

 

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.