FrP-topper ønsker å kontrollere forkynnelsen i norske moskeer. Partiet vil også at aktører som sprer antisemittiske holdninger, skal miste statsstøtten.

FrP foreslår nye verktøy for å bekjempe antisemittisme i Norge. Ett av dem innebærer kontroll av forkynnelsen i norske moskeer, skriver Vårt Land.

– Vi kan ikke tillate oss å være naive, sier talsmann Erlend Wiborg i FrP til avisen.

Forslaget begrunnes blant annet med en rapport fra HL-senteret. I rapporten «Holdninger til jøder og muslimer i Norge 2022» påpekes det at det er i muslimske miljøer antisemittismen er størst.

– Holdningene kommer jo fra et sted. Det er jo ikke sånn at noen er født antisemitter, sier Wiborg om den foreslåtte moské-sjekken.

I samme forslag ber FrP også om at regjeringen gir alle norske skoleelever mulighet til å besøke tidligere konsentrasjonsleirer, som Auschwitz og Sachsenhausen, i løpet av skolegangen.

I representantforslaget foreslår FrP videre at regjeringen skal sikre at moskeer og andre aktører som sprer antisemittiske holdninger fratas statsstøtten.

Det mener tidligere livssynsminister Kjell Ingolf Ropstad er å gå for langt:

– Det må være en høy terskel for å frata trossamfunn statsstøtte, og vi er skeptiske til overvåking, sier KrF-representanten til Vårt Land.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.